środa, 31 marca 2010

Biała Dama Adama - BDA

Na specjalne życzenie.

Co?
Jack Daniel's Old No. 7 - 40 ml
Amaretto - 30 ml
Bailey's - 10 ml
mleko - 60 ml
bita śmietana
cynamon
syrop karmelowy
płatki czekoladowe/kakao

Jak?
Whiskey, likiery i mleko wlewamy do shaker'a wypełnionego lodem i mocno wstrząsamy. Następnie przelewamy wszystko do szklanki typu short, najlepiej rozszerzającej się od podstawy, na której uprzednio przygotowaliśmy crust'ę przy wykorzystaniu płatków czekoladowych oraz syropu i "układamy" bitą śmietanę wewnątrz szkła tuż przy rancie. Przestrzeń powstałą w środku obsypujemy cynamonem i kładziemy miechunkę na rant. Podajemy bez słomek!!!

Kiedy?
Hmm! Na deser?!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP