
Cocktail stworzony na potrzeby karty drinków, przygotowywanej dla śp. klubu Qushi z Krakowa, która swoją drogą nigdy nie ujrzała światła dziennego. Jego receptura ukazała się drukiem w Lounge Magazyn, z którego zresztą pochodzi zdjęcie, jednak było ono pierwotnie przygotowane na potrzeby wyżej wymienionej karty.
Co?
Creme de Cacao - 40 ml
świeży melon - 1/8 całego owocu
syrop cukrowy - dash
syrop karmelowy
wiórki czekoladowe
Jak?
Zaczynamy od przygotowania szkła. Krawędź kieliszka cocktailowego zanurzamy delikatnie w syropie karmelowym , a następnie delikatnie obtaczamy w wiórkach czekoladowych (wykonujemy tzw. crustę). Do szklanicy blendera wlewamy likier Creme de Cacao, wrzucamy około 1/8 pozbawionego pestek melona oraz kilka kostek lodu. W czasie blendowania dolewamy wedle uznania syrop cukrowy. Po około 30 sekundach wyłączmy blender i całą jego zawartość przelewamy do wcześniej przygotowanego kieliszka cocktailowego. Dekorujemy konikiem z melona.
Kiedy?
Zawsze, gdy chcemy zaimponować dziewczynie czymś oryginalnym.
*Standard IBA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz