Na specjalne życzenie.
Co?
Jack Daniel's Old No. 7 - 40 ml
Amaretto - 30 ml
Bailey's - 10 ml
mleko - 60 ml
bita śmietana
cynamon
syrop karmelowy
płatki czekoladowe/kakao
Jak?
Whiskey, likiery i mleko wlewamy do shaker'a wypełnionego lodem i mocno wstrząsamy. Następnie przelewamy wszystko do szklanki typu short, najlepiej rozszerzającej się od podstawy, na której uprzednio przygotowaliśmy crust'ę przy wykorzystaniu płatków czekoladowych oraz syropu i "układamy" bitą śmietanę wewnątrz szkła tuż przy rancie. Przestrzeń powstałą w środku obsypujemy cynamonem i kładziemy miechunkę na rant. Podajemy bez słomek!!!
Kiedy?
Hmm! Na deser?!
Najlepsze w 2015
-
Jeszcze nigdy wybór najlepszych traków z całego roku nie przyszedł mi tak
łatwo. Kilka dni temu opublikowałem minimiks, w formie nawiązu...
9 lat temu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz